Translate

subota, 1. ožujka 2014.

Casa La Punta



Casa La Punta je projekt arhitektonskog ureda Elías RIZO Arquitectos, koji se nalazi u Punta Mita u Meksiku. To je dom jednog neobičnog bračnog para, a spojila ih je jaka strast za neobičnim i nesvakidašnjim dizajnom interijera. 

Kršenje pravila tradicionalne arhitekture i istraživanje granica slobode, Casa La Punta odražava njihov stil života: kreativan i nesmetan. Ona je talentirana dizajnerica interijera, a on je kreativac s velikim i dobrim idejama tehničkog stvaralaštva. Casa La Punta je njihovo utočište i pehar za njihov smisao za stil i pažnju prema detaljima. Iza vile postoji drvena staza koja vodi na prelijepu pješčanu plažu sa koje se vidi romantični zalazak sunca.

Pogled je apsolutno zapanjujući. Na kraju staze nalazi se drvena kada tik uz plažu. 
Projekt je podijeljen u tri modula: ulaz - sadrži područja usluga i radionica, glavni modul - javni i privatni dijelovi  kuće, a treći modul je otvorena terasa u neposrednoj blizini mora. 

Terasa je ugrađena u ogromnu volumetrijsku strukturu (koja izgleda kao kocka). Materijal koji se koristi u definiranju Casa La Punta: drvo Parota, nehrđajući čelik i prirodno kamenje. 
Cijela struktura ove vile čini ovaj par uspješnim i umanjuje njihov stres u svakodnevnim radnim izazovima.

Nema komentara:

Objavi komentar