Translate

utorak, 4. ožujka 2014.

Par kreativnih ideja za kuhinjske ormariće

Nema ništa loše u običnim bijelim ili drvenim ormarima, ali ako ste u potrazi za nečime svježim i prisutnijim, ove ideje bi vam mogle pomoći.


1. Vitrine
Ako je vaša kuća potpuno nova i sa njom je došao komplet lijepih vitrina, čak i sa njima možete dobiti topli, ručno izrađen izgled antičke kuće. Ugradnjom rasvjete u svoje ormariće poboljšati ćete izgled još više. Rasvjeta u vašim ormarićima baca topli sjaj drveta kroz obojena stakla.


2. Kvadratići
Raskinite sve duge, pravokutne oblike obično prisutne u kuhinji s pravilnim kvadratima. Ako idete s nestandardnim veličinama ormara, budite sigurni da mjere kvadrata odgovaraju širini vašeg posuđa.

3. Klizna vrata
Volite imati otvorene police u svojoj kuhinji, ali pritom ne želite pretjerati? Razmislite o dodavanju kliznih vrata vašim ormarima - ona će vam dati mogućnost da otkrijete ili sakrijete stvari koje želite pokazati ili sakriti.

4. Obojana vrata
Želite oštrinu u potpuno bijeloj kuhinji, ali s crticom pikantnosti? Zamijenite svaka treća ili četvrta vratašca ormarića sa vratima neke svijetle i vesele boje. Time ćete dobiti vedrinu i osjećaj proljetne svježine boja u svojoj kuhinji.


5. Sjajna roza
Roza boja je odvažni i neporecivo zabavan izbor boje za ormare. Roza kao guma za žvakane, ima izraziti retro osjećaj, dok nam nešto tamnije nijanse kao boja maline kuhinji pružaju daleko sofisticiraniji smjer.


6. Dvije hrabre nijanse
Zašto stati na jednoj hrabroj boji kada možete imati dvije? Izaberite jednu nijansu za gornje ormariće, a drugu za doljne, ili odaberite većinu ormara u jednoj nijansi i samo jedan set u za nijansu tamniju ili svjetliju tu boju. Uskladite intenzitet nijansama - par limeta zelene sa svijetlom tirkiznom, ili npr. blijedo limun boju s mekom proljetno zelenom.

7. Otvorite na vrhu
Želite otvorene police, ali ne želite da se vide sve vaše stvari? Razmislite o ormarićima s jednom otvorenom policom u gornjem dijelu ormarića - to će biti sasvim dovoljno za prikaz omiljenih predmeta, dok se većina vaših stvari nalazi ispod, iza zatvorenih vrata. Ukoliko već imate ormariće koji vam se sviđaju i ne želite ih smanjivati, samo napravite malu policu i stavite ju na gornje ormariće. Kako bi dobili komforniji i nježniji izgled, u policu možete ugraditi rasvjetu. Tako ćete svoje stvari učiniti vidljivima i zaštićenim od prašine.

8. Ploča vrata
Ugradbene ploče izrađene od stvarnog škriljevca i uokvirene u reciklirano drvo su prerađeni put prema seoskom izgledu koji je također vrlo praktičan. Na te ploče možete pisati svoje liste namirnica za kupnju i omiljene recepte koji će uvijek biti na vidljivom mjestu i bez listanja kuharica. Na taj način ćete i uštediti jer izrada tih ploča vam neće izbiti puno novaca iz džepa. Tako svoja vrata možete ukrasiti i crtežima i uzrečicama i time iznenaditi goste.

9. Neobrađeno drvo
Ako su vam dosadili standardni plastični ormarići, pokušajte im dodati staro neobrađeno drvo koje će vašim ormarićima dati bogati karakter. Ako na namještaju pokažete teksturu drveta otkriti ćete da ono dodaje šarm vašoj kuhinji.


Nema komentara:

Objavi komentar