Translate

utorak, 8. travnja 2014.

Umirujuća vila sa pogledom na more



Carlos Gilardi osmislio je projekt mediteranskog bisera (La Perla del Mediterraneo), ambiciozni stambeni projekt koji se nalazi u neposrednoj blizini mora. Kao što nam samo ime govori, radi se o kući sa pogledom na Sredozemno more (točnije, zaljev Altea) koja se otvara prema prirodnom okruženju. Umirujući ambijent i osjećaj blagostanja prožima kuću. Široke terase, široke staklene ploče, izreze, beskonačni bazen koji se sjedinjuje s krajolikom, daje vam osjećaj da stojite na vrhu svijeta. Ništa ne može biti jače od tog osjećaja. To osnažuje i daje vam energiju.


Istraživajući tako moderni, mediteranski stil, arhitekti su se poigrali s ravnim linijama kako bi dobili besprijekoran, suptilan dizajn kuće, želeći dobiti savršenu ravnotežu između mnoštva estetike i bolje funkcionalnosti. 


Uz to beskrajno prostranstvo mora koje se proteže ispred vas, osjećate energiju mora, lagani povjetarac i svoju snagu i moć.


Kuća ima tri etaže. Na ulaznoj etaži nalazi se veliki natkriveni parking i u unutrašnjosti vile su tri spavaće sobe i svaka ima svoju kupaonicu i izlaz na natkrivenu terasu i vrt. Idemo sada u prizemlje, s liftom ili stepenicama, gdje susrećemo ogroman dnevni boravak s kaminom, a na kraju, modernu kuhinju, Santos brand. Zatim se penjemo do potkrovlja, gdje se nalazi glavna spavaća soba s čudesnom svlačionicom, solarij i vrt.


Carlos Gilardi je rekao da postoje obline koje samo jednom mogu biti dizajnirane, a nakon njihove pretvorbe sa papira u stvarnost one postaju remek-djelo. To je slučaj s ovom nekretninom
Postoje oblici koji samo može biti dizajniran jednom, a nakon njihove pretvorbe s papira u stvarnosti to postaje remek-djela. To je slučaj s ovom nekretninom, rođena je kao projekt koji teži za sebi dostojnim okružjem.



Nema komentara:

Objavi komentar