Translate

utorak, 11. prosinca 2012.

Božićni duh

Dragi čitatelji,
Svi znamo da nam se bliži najdraži kršćanski blagdan u godini. Većini taj blagdan mnogo znači, jer mjesec mnogo brže prolazi kada se nečemu posvetimo.
Mnogo je načina da naš dom tim povodom učinimo toplim i ugodnim za svoju obitelj i goste. Većina nas već ima neke tradicionalne ukrase kao vijenac na vrata, vijenac sa 4 svijeće, Božićna jelka, itd. da ne nabrajam.
U ovom postu bih vam želio odvratiti pažnju na još neka mjesta u vašoj kući koja bi mogli isto tako uljepšati.
Svaka soba ima namještaj na koji još stane božićnih boja. Primjerice u dnevnom boravku možete svoj trosjed ukrasiti ukrasnim jastucima crvene boje pored kojeg naravno stoji lijepo ukrašeni bor. U Božićno vrijeme najljepši su boravci sa kaminom i čistim čizmicama na njemu.
Jedina prostorija u kojoj je tada aroma važnija od izgleda je vaša kuhinja. Svake godine kuhinje svih kuća mirišu po raznim delicijama koje će popuniti baš svaki stol vašeg doma.
Evo još nekoliko mojih prijedloga:
  • stolić za kojim pijete kavu u dnevnom boravku ispred TV-a možete ukrasiti sa nekoliko zlatnih pruga;
  • stolice u blagovaoni presvucite zeleno-crvenim navlakama;
  • ako živite u kući nemojte zaboraviti na stepenice. Rukohvate nemojte ukrašavati grančicama jelke jer ne želite po hodniku imati mnogo iglica;
  • nemojte zaboraviti na ulaz, ulaz je jedan od najbitnijih prostorija kuće. On daje dojam dobrodošlice i poželjno je da ima topli izgled.
Nadam se da će vam neke od fotografija pomoći u ukrašavanju svog doma.

Nema komentara:

Objavi komentar