Translate

subota, 29. prosinca 2012.

Tropski rezidencijalni stil

Svi mi ponekad maštamo o odmoru u tropskoj klimi i izležavanju na plaži ispod velikih palmi. Taj vrhunski luksuz koji si malo tko od nas može priuštiti je krašen još mnogobrojnim drugim detaljima kao što su ogromne kuće koje se svojim izgledom u nekoliko aspekta odvajaju od bilo kojeg drugog modernog stila gradnje. Ovoga puta Vas vodim na preljepe Havaje.
Jedni od poznatijih, ako ne i vodeći arhitekti tih prelijepih vila koje krase havajske plaže su Guy Mular i Gregg Todd, direktori tvrtke GM Construction Inc. koja je do sad napravila mnoštvo uspješnih projekata na Havajima. Njihov rad je primjećen od strane velikih svjetskih magazina o luksuzu i modernom stilu života. Od 2007. su osvajali naslovnice i mnoštvo nagrada svih većih magazina interijera.
Stoga bih vam htio predstaviti jednu od njihovih poznatih vila čiji je raskoš odmah po otvorenju osvojio internet portale. 

Projekt imenom Kukio Lot 82 nalazi se u zapadnom dijelu Havaja na sunčanoj strani Big Islanda. Što se tiče samog interijera, unutrašnjost vile je ukrašena neočekivanim detaljima poput velike vaze na sredini prostorije i prostranošću je svaki važniji dio interijera istaknut i prepoznatljiv. 


U nekim prostorijama je nemoguće pronaći granicu između vanjskog i unutrašnjeg djela kuće jer se kuća sastoji od preklopnih zidova koji nisu na prvi pogled vidljivi.

Vanjštinu te vile krasi livada sa vrlo dugačkim kamenim bazenom koji graniči sa terasom i time kući uvijek daje svježinu i opuštajući ton.
Havajski stil gradnje je jedan od najljepših rezidencijalnih stilova jer je jako opuštajući, ali nerjetko nepodoban čak i za neke druge tropske krajeve zbog nekada vrlo neugodne klime i jakih vjetrova.

Nema komentara:

Objavi komentar