Translate

nedjelja, 30. prosinca 2012.

Sivilo i malo žarke boje

Siguran sam da vas naslov nije baš mnogo privukao, ali ste iz znatiželje krenuli čitati tekst.
Ovaj tekst je o jednom zanimljivom projektu firme iz SAD-a, točnije iz savezne države Massachusetts. Ta mala firma sa nekih 13-ak stručnjaka u području arhitekture učinila je mnoštvo kvalitetnih projekata izgradnje kuća pa čak i institucija, parkova, škola i svega što bi njihovi klijenti zahtjevali. Težili su ispunjenju svake klijentove želje i uvijek pronalazili put ka vrhunskom cilju i zadovoljnim klijentima.
Imenom Siemasko + Verbridge koje je dobila po svojim osnivačima Thaddeus Siemasko i Jean Verbridge izradila je mnoštvo različitih projekata kojima su dokazali svoju svestranost i maštovitost u opremanju doma i osmišljanju veoma čudnih i zanimljivih kombinacija.


Istaknuo bih njihov projekt izgradnje i opremanja rezidencijalne kuće u mjestu North Shore Town koju su poštujući tradicionalni američki stil gradnje vanjsku strukturu kuće učinili potpuno klasičnog izgleda, dok su unutrašnjost učinili sasvim drugačijom.




Svaku prostoriju kuće ističe neki poseban detalj koji ne bi bio toliko poseban da nije možda i jedini predmet u prostoriji koji nije bezbojan.
Zidovi su pretežno sive ili bijele boje, ali to nam po prvi put izgleda jako lijepo jer sve što želimo u prostoriji istaknuti ne moramo stavljati na visoko mjesto ili jako osvjetljavati nego samo mora sadržavati neku veselu boju.



Po ulasku u kupaonu ili blagavaonu, primjećujemo da sivilo nestaje i onaj topao ugođaj koji negdje i ponestaje, ulazi baš u te prostorije. Blagavaona niskog stropa i jednim narančastim zidom ne može nam čak ni stari stol učiniti mrskim.
Pregledom rezultata projekta ovako na fotografijama čini nam se kao da nam je slika začinjena prejakim kontrastom, ali nemojte petljati po svojim monitorima i smanjivati kontrast jer boju jastuka nećete promijeniti. Rekao bih da je projekt postigao svaku hvalu jer bi i onim najšutljivijima izvukao par rečenica iz usta.

Nema komentara:

Objavi komentar