Translate

srijeda, 5. prosinca 2012.

Rezidencijalni interijer

Poštovani čitatelji,

Nakon što sam Vas odvukao od nekoliko početničkih greški u opremanju Vašeg stana ili kuće, mislim da je vrijeme da malo progovorimo o luksuzu i stvarima kojima se svi volimo diviti i sanjati.
Naravno, kao što naslov ovog posta kaže, riječ je o rezidencijalnom namještaju.
U svijetu je mnogo postignuća i nadahnjujućeg namještaja kakvog nikada nismo ni sanjali, niti možemo zamisliti da takvo što ljudski um može proizvesti. Pa dobro, nemojmo previše hvaliti velike umjetnike nego se osvrnimo na neke od njihovih pothvata.
Moram naglasiti da u ovom postu nećete vidjeti namještaj koji možete kupiti ovdje na domaćem tržištu jer je ovo nešto što je još uvijek korak ispred nas. Riječ je pretežito o interijeru kraljevine Velike Britanije koji su poprilično maštoviti i ne štede svoje ideje.

Jedni od po meni najboljih je tvrtka Interior Desires koja je iza sebe ostavila mnoštvo pretjerano dobrih projekata koje nemam namjere nabrajati jer sve možete vidjeti na njihovoj web stranici.



Dakle, tvrtku Interior Desires vodi jedna sjajna arhitektica Rebecca James koja je tvrtku usmjerila na dizajn interijera i vrtlarstvo. Njena misija je razbiti sva pravila koja ograničavaju kreativnost i ispuniti unutarnje želje svojih klijenata. Nadajmo se da će napraviti bar još toliko projekata koliko su do sad i da će nas nastaviti inspirirati svojom maštovitošću.

Druga tvrtka o kojoj bih htio pisati je NH Design jer su oni jedni od svjetski najuglednijih stručnjaka u području dizajna interijera, poznat po bogatim, izvornim i bezvremenskim interijeru kao što se vidi u Architectural Digest, World of Interiors, Vogue, House and Garden, Elle Decor i Traditional Home.
Tvrtku je osnovao arhitekt Nicky Haslam davne 1972, a danas su multinacionalna svjetska kompanija sa nedavno dovršenim projektima u New Orleansu, Barbadosu, Švicarskoj, dok su istovremeno radili projekte u Moskvi, New Yorku, Marrakechu, na jugu Francuske, Italiji, Irskoj, Londonu i još nekoliko Engleskih  kraljevskih kuća.









Nema komentara:

Objavi komentar